4. МОДУЛ - 15. задатак

поставио/ла Данијела Митић 03.03.2017. 13:01   [ ажурирано 04.03.2017. 02:38 ]
Користила сам нове Гуглове сајтове, највише из радозналости да сазнам како функционишу и колико је све поједностављено у односу на стари начин израде, који ми је познат од раније. За потребе наставе, ученицима основне школе, нови сајтови су приступачнији и логички повезанији са начином рада и апликацијама које иначе свакодневно користе.

Странице презентације, коју сам урадила, намењене су ученицима моје школе превасходно, а послужиће им као додатно средство и материјал за предмет информатика и рачунарство.
  1. Насловна страна је на адреси sites.google.com/view/danijelinainformatika/почетна, скраћен урл https://goo.gl/F3arDe
  2. Страница Обавештења је једна од страна на којој су уграђени додаци попут Календара, линка, Гугл документа, Јутјуб видео и сл. а постављена је на адреси https://goo.gl/x73FWN   
  3. Страница Ресурси садржи корисне линкове и налази се на адреси https://goo.gl/xRDNJJ
  4. Контакт страна, са уграђеном мапом и контакт формом, је на адреси https://goo.gl/cMkpgj
  5. Подстраница са називом ИКТ је тема која се обрађује у 5.разреду и уједно дете истоимене странице, а налази се на страници https://goo.gl/yMCnBs

Допадају ми се нови сајтови јер пружају и могућност уграђивања екстерних кодова и повезивања са другим апликацијама. Тема коју ћу убудуће детаљније истражити. Да ли уопште постоје пермалинкови (семантички урл) на новим сајтовима, ако постоје, добро су их сакрили :) 
Comments