Модул 3. - 15. задатак

поставио/ла Данијела Вукашиновић 23.02.2018. 15:18   [ ажурирано 24.02.2018. 16:31 ]
Апликацију Fluency Tutor for Google сам повезала преко диска.
Апликација служи за вежбање читања а и изговора енглеског језика. Постоји база већ креираних текстова међу којима можете бирати тежину, број речи или узраст ученика. Сваки текст има и звучни запис и а апликација функционише на следећи начин:
    Наставник може да изабере из базе текст или да укуца нови текст, при том и нови текст који се убаци такође има опцију пуштања аудио записа. Задатак се шаље преко гугл диска ученицима. При постављању/слању задатка може се бирати додатни алат као помоћ ученицима: речник, сликовни речник, превод (бира се српски језик). Ученици добијају задатак у коме имају следеће опције: аудио запис текста(текст који желе да чују претходно маркирају), опцију речник,сликовни речник и превод(ове опције се односе само  на по једну реч), затим опцију да сниме себе како читају, снимак могу да преслушају, да извезу на свој рачунар и кда заврше задатак шању наставнику да прегледа. Наставник све време може пратити кораке сваког ученика, као и додатне алате које користи и за које речи их користи. Када прегледа задатак наставник слуша аудио запис и уколико постоји грешка у изговору - маркира реч, при том се одмах отвори опција са списком грешака у изговору, изабере се једна. Када заврши преслушавање, изађе укупан резултат у поенима за урађени задатак, наставник може и написати повратну информацију ученику. Ученик добија повратну информацију о свом раду, и уз преглед поена и коментара наставника налази се и графикон напредовања ученика. Ова апликација има широку примену, може се користити за ученике који  имају проблема при читању или изговору, али и за ученике који су напредни, за ученике који су били одсутни наставник може укуцати текст лекције. Може се укуцати или копирати било који текст, наставник може креирати индивидуално или групно задатке. Ученици могу предати задатке од  куће јер се вреднује снимак њиховог читања (њихов је глас снимљен), овакав начин рада је добар и може уштедети наставницима доста времена за вежбање на самом часу а поготово где има велики број ученика, такође и код ученика који су можда стидљиви или несигурни да читају пред целим одељењем.
Презентацију можете погледати овде
Креирала сам задатак под називом - "The Lion and the Mouse"
Задатак је креиран за ученикa петог разреда који жели додатно да вежба читање код куће, који jе савладаo градиво предвиђено планом и програмом. Наставник шаље повратну информацију преко апликације али и у реалном времену може преслушати снимак заједно са учеником уколико је потребно. Иако ова апликација служи за вежбе читања и изговора, дат текст је писан у времену Past Simple Tense што пружа могућност наставнику да креира додатне задатке везане за граматику као и разумевање текста ( онлине или у реалном времену).
Ово је линк до креираног задатка.Comments