5. Модул – 20. Задатак

поставио/ла Јасна Мартинез Ернандез 04.03.2018. 18:24   [ ажурирано 04.03.2018. 18:25 ]
    За овај задатак одабрала сам да направим блог као гласило ученика школе. Будући да нам је часопис замро и да је на овај начин најједноставније обзнанити нешто, дати обавештење ученицима и родитељима, информисати, а истовремено представити живот у школи, ученике, наставнике, особље, осмислила сам гласило које може и да забави, поучи, оснажи. Назив му је ВЕЛИКИ ОДМОР, а у поднаслову стоји Гласило ученика Основне школе Доситеј Обрадовић” Омољица.
  •     Прво сам направила, именовала блог и одабрала адресу, да би ми био понуђен дизајн странице. Ушавши у опцију дизајна, одабрала сам модел странице за свој блог који ми је највише одговарао, одабрала боју, ушла у напредно подешавање где сам имала прилике да одредим фонт, боју фонта, боју позадине за картице, ознаке, наслове, постове... 
  •    Потом сам уредила изглед странице: одредивши јој ширину, а онда бирала позиције геџета, страница...    
  •    На местима где је простор за геџете, кликом на њих добијала сам мени са понуђеним геџетима, али сам могла и да додајем више њих уколико ми је то одговарало. Одабир мојих геџета је: са десне стране је мој профил као блогера, а са леве стране читав мени: геџет за брзу претрагу странице, геџет са ознакама које сам одредила да се ређају по азбучном редоследу, ту је и архива чланака, читаоци, геџет за број посета страници и могућност да се неко пријави мејлом за праћење промена на страници, на дну странице налази се геџет приписивања власништва дизајна који сам оставила како је у оригиналу постављено.
    Мој блог за сада садржи четири странице; 
1. ПОЧЕТНУ на којој су сви постови, 
2. ВЕСТИ на којој ћемо разврставати само најважније, пробране вести, информације од значаја и ученицима и родитељима, 
3. ЖИВОТ НАШЕ ШКОЛЕ која треба још да се ради, 
4. О БЛОГУ на којој су само основне информације о блогу. 

    Податке о власнику блога поставила сам у геџету. Од две понуђене могућности, одабрала сам да се пријавим у блогер-мрежу. Попунивши основне податке у профилу одредила сам и шта посетиоци могу да виде, односно оставила могућност да ме контактирају мејлом.
    Геџет са ознакама за сада садржи три различите ознаке, свака са по једним постом.

     Цео блог ВЕЛИКИ ОДМОР можете погледати ОВДЕ.
Comments