Група 4‎ > ‎

Ливиа Јухас

Економско-трговинска школа, Кула - наставник

Сваки задатак предајете покрећући нови пост. Пост именујете по модулу, редном броју задатка са цртицом између. На пример: 1. МОДУЛ - 1. задатак
Видео-упутство за покретање и уређивање поста погледајте ОВДЕ.

5. МОДУЛ - 18. задатак

поставио/ла Livia Juhas 06.03.2018. 11:07

У овом задатку сам на Блогеру написала и објавила пост под називом ПРИМЕНА БЕЗ КРАЈА у ком сам сагледала и вредновала свој рад током обуке са становишта трећег степена рефлексије (ПРИМЕНА). 

Линк до мог поста на Блогеру је следећи:

4. МОДУЛ - 16. задатак

поставио/ла Livia Juhas 27.02.2018. 11:42

Направила сам сајт под називом Let's Learn English (Хајде да учимо енглески) који је намењен ученицима, родитељима, наставницима и свима који желе да понешто науче о култури, традицији, историји и књижевности англофоних земаља, као и да усаврше своје знање енглеског језика кроз граматичка вежбања и вежбе вокабулара (ове странице планирам накнадно да додам како се сајт буде развијао). Такође је једна од страница намењена и ученицима школе у којој радим и где ученици могу пронаћи користан материјал за припрему школске представе. 

Линкови мог сајта су следећи:

1. ПОЧЕТНА СТРАНИЦА (на овој страници сам навела коме је овај едукативни сајт намењен уз пар речи о себи): https://goo.gl/kjgq8H

2. О КУЛТУРИ И ДРЖАВАМА (на овој страници се налазе информације, подаци, линкови, мапе у вези са историјом, културом, традицијом, књижевношћу и знаменитостима англофоних земаља. Ова страница има шест подстраница и свака је намењена по једној од тих држава): https://goo.gl/u458Lh

Прва подстраница (Уједињено Краљевство Велике Британије и Северне Ирске): https://goo.gl/qk71QU
Друга подстраница (Сједињене Америчке Државе): https://goo.gl/GqPh9x
Трећа подстраница (Аустралија): https://goo.gl/ju8qhF
Четврта подстраница (Нови Зеланд): https://goo.gl/KA1d1g
Пета подстраница (Канада):https://goo.gl/BvcoJD
Шеста подстраница (Ирска): https://goo.gl/AVXQkB

3. ШКОЛСКА ПРЕДСТАВА (на овој страници се налази материјал који је ученицима од користи при припремању за школску представу):https://goo.gl/7u7oEy

4. КОРИСНИ ЛИНКОВИ (на овој страници сам поставила пет линкова до сајтова организација, друштава или установа за које сам сматрала да могу бити од користи наставницима, ученицима и родитељима):https://goo.gl/p6wQP7

5. КОНТАКТ (на овој страници сам написала понешто о себи као аутору сајта и поставила Гугл упитник путем ког посетиоци сајта могу да ми напишу своје сугестије или коментаре):https://goo.gl/8wQ1iR

3. МОДУЛ - 12. задатак

поставио/ла Livia Juhas 20.02.2018. 07:59

Назив мог рада у оквиру ког сам осмислила задатке за ученике је Ливиа Јухас - Знаменитости Лондона (London Attractions). 

Можете га пронаћи кликом на следећи линк.

3. МОДУЛ - 14. задатак.

поставио/ла Livia Juhas 14.02.2018. 11:36   [ ажурирано 20.02.2018. 11:47 ]

У овом задатку сам користила Јутјуб као алат за одабир мултимедијалног садржаја. С обзиром да сваке школске године у оквиру рада секције из енглеског језика организујемо представу у част Вилијама Шекспира одлучила сам се да креирам плејлисту под називом Вилијам Шекспир (William Shakespeare) која садржи видео материјал (лекције) о његовој биографији, родном месту, позоришту Глоб као и кратак увид у његово стваралаштво кроз казивање или певање његових сонета, приказ сцене из ,,Ромеа и Јулије'' и ,,Хамлета''. 

Материјал ће помоћи ученицима да се поближе упознају са аутором и његовим стваралаштвом и да самим што успешније дочарају његов лик и дело кроз школску представу. 

Врсте интелигенције које се овим путем развијају и ангажују код ученика су: вербално-лингвистичка кроз учење и казивање сонета које су претходно послушали путем Јутјуб видео записа, просторно-визуелна интелигенција кроз упознавање са изгледом Глоб театра, гледање сцене на балкону из ,,Ромеа и Јулије'', уочавање односа између глумца на сцени и публике, а све у циљу да то што боље прикажу током школске представе. Такође се равија и музичка интелигенција путем слушања мелодије, музике и песама који су проткани у видео записима где се уједно код ученика развија и осећај за лепо. Потом се подстиче и егзистенцијалистичка интелигенција уз постављање питања о смислу постојања и живљења (видео запис о представи ,,Хамлет'', монолог из дела ,,Како вам драго'' о животу и пролазности и сцена са балкона која моћно казује о љубави измеђе двоје младих у ,,Ромео и Јулији''). Посредно, ученици ће након одгледаних и анализираних видео записа добити задатак да одглуме сцену са балкона чиме ће засигурно развити и своју интерперсоналну интелигенцију кроз сарадњу са другим ученицима на заједничком подухвату. С обзиром да глума најчешће обухвата покрет и кретање на позорници развијаће се и кинетичка интелигенција кроз приказ одгледаног дела представе из видео записа. 

3. МОДУЛ - 13. задатак

поставио/ла Livia Juhas 14.02.2018. 10:28

У овом задатку сам вредновала задатке из хемије које је колегиница Тамара Симић Јаћимовски одабрала за реализацију наставне јединице Алкохоли/кисеонична органска једињења. Трудила сам се да сваки задатак разумем са аспекта наставника и ученика иако је то помало било захтевно јер хемија није моја област стручности. Задатак вредновања је свакако био занимљив јер ми је пружио прилику да стекнем увид у процес планирања часа из негог другог предмета.

2. МОДУЛ - 10. задатак

поставио/ла Livia Juhas 10.02.2018. 16:31

У овом задатку сам креирала Гугл упитник под називом Упитник за ученике о раду одељењског старешине (тема). 

Намена овог упитника је евалуација рада одељењског старешине од стране ученика. Ови подаци старешини могу бити од велике важности јер му пружају смерницу у погледу унапређења рада са одељењском заједницом. Треба напоменути да је упитник који сам осмислила анониман те да су ученици додатно растерећени при давању одговора. 

Документ сам поставила у дељену фасциклу под називом 10. задатак - Документи полазника.

2. МОДУЛ - 8. задатак

поставио/ла Livia Juhas 10.02.2018. 14:49   [ ажурирано 11.02.2018. 04:01 ]

У Гугл календару сам креирала нов календар по имену Школске обавезе и у подешавањима сам навела да се односи на моје школске обавезе у наредних месеца дана. Такође сам за овај нови календар подесила временску зону као и локацију и учинила га јавно доступним. Потом сам у поља календара унела своје обавезе (састанци, контролни и писмени задаци).

У подешавањима календара сам пронашла његову ХТМЛ-адресу коју сам копирала и налепила у овај пост као линк.


Такође сам поменути календар уградила у овај пост. 

Школске обавезе


2. МОДУЛ - 9. задатак

поставио/ла Livia Juhas 10.02.2018. 13:32

У овом задатку сам вредновала и препоручила семинар под називом ,,Читањем и писањем до критичког мишљења Модул 1'' ког реализује Центар за интерактивну педагогију. 

Гугл табела коју сам попунила са траженим подацима се налази на овом ЛИНКУ

Сматрам да су Гугл табеле изузетно корисне и примењиве у мом наставничком раду јер знатно олакшавају обраду података на нивоу одељења коме сам одељењски старешина (нпр. могу водити евиденцију о броју сагласних родитеља за одлазак ученика на екскурзују или евиденцију о прикупљању новца унутар одељења за организовање матурске вечери).Табеле такође могу користити за статистичку обраду закључних оцена на полугодишту или крају школске године, за израчунавање броја оправданих и неоправданих изостанака, израду оперативних и глобалних планова и слично.  

1. МОДУЛ - 7. задатак

поставио/ла Livia Juhas 05.02.2018. 10:57

Из фасцикле Гуглификација сам одабрала за вредновање веб-извор ,,Како наставници могу да користе Гугл-упитнике''. Попуњен образац за процену достављам у прилогу овог поста.


1. МОДУЛ - 5. задатак

поставио/ла Livia Juhas 05.02.2018. 05:50

У овом задатку сам написала пост на друштвеној мрежи Гугл+ (у оквиру заједнице ГАзГГ 4а) којим сам се укратко представила и поставила линк до званичне интернет странице школе у којој радим.

На овом линку можете прочитати мој пост. 

1-10 of 13