3. МОДУЛ - 14. задатак.

поставио/ла Livia Juhas 14.02.2018. 11:36   [ ажурирано 20.02.2018. 11:47 ]
У овом задатку сам користила Јутјуб као алат за одабир мултимедијалног садржаја. С обзиром да сваке школске године у оквиру рада секције из енглеског језика организујемо представу у част Вилијама Шекспира одлучила сам се да креирам плејлисту под називом Вилијам Шекспир (William Shakespeare) која садржи видео материјал (лекције) о његовој биографији, родном месту, позоришту Глоб као и кратак увид у његово стваралаштво кроз казивање или певање његових сонета, приказ сцене из ,,Ромеа и Јулије'' и ,,Хамлета''. 

Материјал ће помоћи ученицима да се поближе упознају са аутором и његовим стваралаштвом и да самим што успешније дочарају његов лик и дело кроз школску представу. 

Врсте интелигенције које се овим путем развијају и ангажују код ученика су: вербално-лингвистичка кроз учење и казивање сонета које су претходно послушали путем Јутјуб видео записа, просторно-визуелна интелигенција кроз упознавање са изгледом Глоб театра, гледање сцене на балкону из ,,Ромеа и Јулије'', уочавање односа између глумца на сцени и публике, а све у циљу да то што боље прикажу током школске представе. Такође се равија и музичка интелигенција путем слушања мелодије, музике и песама који су проткани у видео записима где се уједно код ученика развија и осећај за лепо. Потом се подстиче и егзистенцијалистичка интелигенција уз постављање питања о смислу постојања и живљења (видео запис о представи ,,Хамлет'', монолог из дела ,,Како вам драго'' о животу и пролазности и сцена са балкона која моћно казује о љубави измеђе двоје младих у ,,Ромео и Јулији''). Посредно, ученици ће након одгледаних и анализираних видео записа добити задатак да одглуме сцену са балкона чиме ће засигурно развити и своју интерперсоналну интелигенцију кроз сарадњу са другим ученицима на заједничком подухвату. С обзиром да глума најчешће обухвата покрет и кретање на позорници развијаће се и кинетичка интелигенција кроз приказ одгледаног дела представе из видео записа. 

Comments