4. МОДУЛ - 16. задатак

поставио/ла Мира Меглић 17.03.2018. 08:47   [ ажурирано 24.03.2018. 06:58 ]

 1. Покренула сам Гугл-сајт на свом диску и дала му име "ВОЛИМ да РЕЦИТУЈЕМ". Намењен је ученицима који су чланови рецитаторске секције од 5. до 8. разреда. Садржај сајта може се успешно користити у раду са ученицима који су показали интересовање за рецитовање.
 2. Подесила сам да сајт буде јаван.
 3. Странице сајта:
 • ПОЧЕТНА - са добродошлицом члановима секције и свима који посећују сајт. Укратко су изнети циљеви рецитаторске секције и подаци о аутору сајта. (https://goo.gl/oUxLb1)
 • Моћ поезије - страница садржи текст америчког песника Дејна Ђоје (убачен је и линк са подацима о песнику), који обраћајући се младима указује на важност поезије данас. Након овог текста следи упитник за ученике да напишу своја размишљања о значају поезије. (https://goo.gl/fo2QGL)
 • УМЕЋЕ малих КОРАКА - за изражајно читање дат је прозни текст Антоана де Сент Егзиперија "Умеће малих корака", са задатком да ученици да анализирају садржај ради успешнијег изражајног читања и одговоре на задата питања. (https://goo.gl/fK6AT4)
 • Упутства за рецитовање - страница се односи на практичне савете Ралета Дамјановића о рецитовању (на крају се налази линк ка Гугл документу "ПРАВИЛА ЗА ИЗРАЖАЈНО ЧИТАЊЕ И РЕЦИТОВАЊЕ"). На сајту је постављена и презентација "РЕЦИТОВАЊЕ: вештина уметничког казивања поезије" која може послужити као основа за часове рецитаторске секције. (https://goo.gl/2DBGSq)
 • Занимљива питања - страница намењена за вежбање изговора, дикције, пауза, интерпункције на часовима секције. Садржи брзалице и песму "Шума. Шушањ" Милована Данојлића. (https://goo.gl/PzR2bv)
 • Примери рецитација - страница садржи уводни текст о уметничкој вредности рецитације и примере песама наших познатих писаца/песника са YouTube-a, у интерпретацији познатих личности по избору аутора сајта. (https://goo.gl/FMygMn)
 • Корисне адресе - страница саджи адресе корисних сајтова са поезијом. Поред тога, постоји и адреса на почетку која води до кратког прелиставања књиге "Умеће рецитовања". (https://goo.gl/wKcZBD)
 • Када те остави она коју волиш... - ово је подстраница "Примери рецитација" где је дата истоимена песма Бране Петровића у извођењу глумца Петра Краља преузета са YouTube-a уз кратак коментар. (https://goo.gl/eRqjUa)
 • Контакт - посетиоци сајта позивају се на сарадњу. (https://goo.gl/EE5oC5)
     4. Сајт је публикован.
Comments