1. МОДУЛ- 3. задатак

поставио/ла Јелена Рашковић 04.05.2018. 00:45

Први корак који сам начинила након што сам прочитала упутство за Постављање и уређење поста на Гугл сајту, јесте употреба опције НАЛОГ у поштанском сандучету Џимејла. Подесила сам свој профил ( Acount settings- Personal info- бирамо Serbian) уносећи име и презиме ћириличним писмом. Изабрала сам српски језик и унела аутоматски потпис (Settings на мали зупчаник у горњем десном углу сандучета и point select за ознаку text boxa) име и презиме, занимање, назив установе у којој радим.

С обзиром на то да сам од раније током пословне преписке имала меморисане имејл адресе својих сарадника (колега- васпитача васпитача и референта за ученичка питања), поменуте контакте формирала сам у групу назвавши је Моји сарадници. (нова група, зелени плусић, пишемо назив групе и почетним словима имејл адресе вршимо одабир, а потом уносимо контакте у групу).

Направила сам Нову групу ГАзГГ и у њој сортирала контакте.

Направила сам и ознаку ГАзГГ по Вашој препоруци како бих сортирала поруке које се односе на семинар Гугл апликације за Гугл генерације (Више- додај нову ознаку, промени име, потврда), а у оквиру ознаке ГАзГГ и подознаку ПРЕДАВАЧИ.

Поред главне картице од раније сам имала активиране картице Друштвено, Промоције, а додала сам картицу Новости. (Изаберемо плусић поред постојећих картица и додамо жељене).

Такође сам чекирала и картицу Друштвено по Вашој препоруци која ће ми бити неопходна у даљем раду.

Након проналажења програма Snipping  Tool Гугл претрагом, падајућим менијем одабрала сам опцију Pectangular Snip, а потом осенчила делове екрана за сликање ( Моји сарадници људи у конверзацији; ГАзГГ ознаку; ГАзГГ групу, активне картице; подешавање профила ћириличним писмом (име и презиме ) и исте снимила.Comments