2. МОДУЛ - 11. задатак

поставио/ла Славица Прпа 19.05.2018. 14:31   [ ажурирано 19.05.2018. 14:35 ]
Задатак сам радила са колегом Станком Кржићем.

Направили смо презентацију, тема је "Житије ајдук Вељка Петровића" од Вука Стефановића Караџића.

С обзиром на то да смо обоје србисти, а да се мени приближава огледни час на ту тему, одлучили смо да направимо презентацију која ће нам користити у настави, на часу обраде наведеног дела. Наравно, надамо се да ће наша презентација бити од користи и другим колегама.

Иницијатива је била Станкова, он је позвао колеге заинтересоване за сарадњу, а ја сам му се јавила. Слично је остало до краја рада на задатку: Станко је био вођа, а ја сам га пратила. Оваква подела улога ми је сасвим одговарала јер не сматрам себе добрим вођом - више сам добар следбеник. 

Састали смо се два пута у реалном времену, први пут да бисмо разменили идеје и поделили задатке, а други пут да бисмо урађено прокоментарисали, дорадили и поделили у дељеној фасцикли. Рад је трајао само два дана, између сусрета обоје смо савесно урадили свој део посла и састали се у предвиђено време.

Сарадња је била лака, пријатна и ефикасна. При првом сусрету прецизно смо одредили шта је чији део посла и тога смо се држали. Станко је направио прва четири слајда, а ја сам уредила слајдове који се односе на рад на тексту и осмислила истраживачке задатке за групе (од 5. до 9. слајда). При другом сусрету прокоментарисали смо урађено, дали једно другом сугестије и извршили мање исправке. Затим смо, на Станков предлог, додали још три слајда са литературом, смерницама за наставнике и прилогом. За комуникацију смо користили чет и коментаре.

Након почетног упознавања са изгледом презентација на Гугл-диску, није било никаквих тешкоћа у раду. Предности је много, као и увек када се деси да сарађујете са колегом са којим се добро разумете. Лепо кажу људи да су две главе паметније од једне.

Када смо уредили презентацију, допунили смо јој и назив. На самом почетку Станко је направио документ и насловио га: "Славица Прпа и Станко Кржић - презентација". У последњој фази допунила сам наслов нашом темом, те он сада гласи: "Славица Прпа и Станко Кржић - "Житије ајдук Вељка Петровића, презентација". Станко је био тај који је презентацију поставио у дељену фасциклу. Признајем, и ја сам покушавала, али је он био бржи, спретнији и бистрији. :) Срећом, као добар колега одмах ми је објаснио како и сама то могу да учиним.  
Comments